друкувати


У Івано-Франківську знову говорили про сланцевий газ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-25 05:00:16

Сьогодні у залі засідань Івано-Франківської обласної ради відбулось друге засідання робочої групи з опрацювання проекту Угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська між державою Україна та компанією "Шеврон Юкрейн Б. В." та товариством з обмеженою відповідальністю "Надра Олеська".

Більше двох годин робоча група представників Івано-Франківської та Львівської областей жваво обговорювали варіант проект-угоди. За оцінкою даної угоди, депутати запевнили, що в такому варіанті за неї навіть не голосуватимуть.

Тому до сесії Івано-Франківської міської ради, на якій буде винесено це питання на розгляд, мають час, щоб внести всі свої пропозиції до тексту.

Наразі, ніяких позитивних моментів цієї угоди фахівці не бачать. За їх словами, ця угода зовсім не вигідна, ні для областей, ні для держави, адже видобуток сланцевого газу складає серйозну небезпеку.

Попри те що видобуток сланцевого газу таки можливий, але не тими методами які пропонують закордонні інвестори. А саме при складанні цієї угоди не було проведено державної екологічної і правової експертизи, а також порушено терміни передачі документу українській стороні.

Тому потрібно ще раз все промоніторити та внести всі можливі пропозиції, щоб другого серпня на наступному засіданні робочої групи, сформувати єдиний документ, який би повністю влаштовував область.

Джерело: Бліц-інфо