друкувати


Водії скутерів та їхні небезпечні розваги

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-22 02:00:05

Водіїв легкого двоколісного механічного транспорту - мопедів та скутерів - традиційно вважають джерелом підвищеної небезпеки на вулицях та дорогах.

За кермом зазвичай підлітки, і вони нерідко ігнорують елементарні правила дорожнього руху, говорять в ДАІ. До того ж хизуються ризикованістю та "крутістю". Такі екстимальні розваги зазвичай закінчуються трагічно.

Дисципліна понад усе. Особливо, коли це швидкісна траса і від чиєїсь необережності можуть постраждати інші учасники дорожнього руху.

Іван "Патлатий" - байкер. Він фанат двоколісника, щоправда дещо потужнішого, аніж скутер. Іван володар моторизованої кралечки - Ямахи Віраго. Любителів менш потужних мопедів поважає, але застерігає.

Автовласники також скаржаться на дорожні хуліганство молоді на колесах. Кажуть, їздять як хочуть, бо вважають, на власному транспорті можуть легко маневрувати. Утім, що відбувається довкола, не завжди оцінюють вчасно. Микола - універсальний водій. Упевнено себе почуває за кермом скутера та автомобіля.

Лише за півроку в Івано-Франківську трапилось 15 аварій за участі власників моторизованих двоколісників. Один водій - загинув. Цифра не остаточна, кажуть у ДАІ. Аби застерегти та вберегти недисциплінованих кермувальників державтоінспектори вкотре вийшли на дороги. У місті триває спецоперація "Скутер".

Микола і Андрій запевняють, вони дисципліновані скутеристи. Щоправда, зізнаються влітку шолом радше покарання, аніж захист. Голова у такому екіпіруванні перегрівається. У решті випадків культури на дорозі хлопці ретельно дотримуються.

Вартість захисного шолома від сотні до тисячі гривень. Така розкіш не кожному скутеристові по кишені. Однак, спецекіпірування може вберегти здоров"я і навіть врятувати життя.

Джерело: ТРК "Вежа"