друкувати


У Коломиї відзначено чергову річницю прийняття Декларації про державний суверенітет України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-18 09:15:10

16 липня виповнилось 23 роки з дня проголошення Декларації про державний суверенітет України.

З нагоди цієї дати у музеї історії міста Коломиї відбувся круглий стіл на тему: "Пам'ятай історію, думай про майбутнє!", який відповідно до плану загальноміських заходів організував відділ інформаційної політики та зв'язків з громадськістю Коломийської міської ради і музей історії міста Коломиї.

На захід були запрошені депутати міської ради, керівники і члени громадських організацій та політичних партій, громадські активісти, працівники освіти і культури, представники місцевих засобів масової інформації.

Відкрив та вів круглий стіл директор музею історії міста Михайло Арсак.

У часники столу хвилиною мовчання вшанували пам'ять громадського діяча Володимира Янкевича. Невеликий екскурс в історію прийняття Декларації про державний суверенітет України зробив начальник відділу інформаційної політики та зв'язків з громадськістю міської ради Микола Реп'ях.

Спогадами про час прийняття Декларації поділилися голови Коломийських міськрайонних організацій "Союзу українок" та товариства "Просвіти" імені Т. Шевченка Марія Гнатюк і Василь Глаголюк. Полемічними були виступи депутата міської ради Геннадія Романюка та експерта з політичних питань міської організації ПР Михайла Гончарука. А потім розмова точилася про позитивні і негативні сторони життя держави і суспільства після прийняття Декларації, в якій взяли участь голова Коломийської ГО Конгресу української інтелігенції Ольга Руданець, голова міської організації соціалістичної партії Валентина Гаврилова, депутат Коломийської міської ради Любомир Глушков та заступник міського голови Ігор Граділь.

Завершився захід прийняттям Звернення учасників круглого столу до Президента та Голови Верховної Ради України.

З нагоди дня прийняття Декларації про державний суверенітет проводилися у бібліотеках міста і висвітлювалися місцевими ЗМІ.

Відділ інформаційної політики та зв'язків з громадськістю Коломийської міської ради