друкувати


Буде міст, буде й дорога

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-11 12:00:33

Юрій Чорнописький, керівник філії "Коломийський райавтодор" відповідає на запитання журналістів "ВГ".

- Пане Юрію, яка ділянка роботи Вашої філії?

- Філія "Коломийський райавтодор" обслуговує у районі 330 кілометрів доріг загального користування. Це дороги обласного, місцевого і районного значення. Працюємо ми згідно фінансування, яке виділяє служба автомобільних доріг і послуговуючись матеріальними ресурсами, які надає Івано-Франківський облавтодор.

- Над чим Ви зараз працюєте?

- За проханням керівника облавтодору ми вже два місяці працюємо на дорогах державного значення: Стрий-Чернівці, Татарів-Кам’янець-Подільськ, Делятин-Раківчик. На місцевих дорогах ми, на жаль, не маємо можливості докласти тих зусиль, як є потреба.

- А де найболючіші точки?

- Зокрема, дорога Лука-Коломия: на Велику Кам’янку, Годи-Добровідку. Частково ми вже провели ремонт дороги у Великій Кам’янці. По закінченню ремонту на державних дорогах ми продовжимо тут роботи. Нагального ремонту потребує дорога на Печеніжин, Слободу. Але фінансування на них не виділено і матеріальних ресурсів немає. Щодо коштів, то на ремонт доріг у районі маємо лише 10 відсотків від потреби.

- Утім, за щось ви таки удостоїлися звання кращого дорожнього господарства в області. У чому саме ви кращі, іншим показуєте приклад?

- Ми працюємо на дорогах комунального значення. В обслуговуванні таких 1.115 км. Виконуємо програму по субвенції з Державного бюджету по всіх сільських і селищних радах згідно плану розбивки, який надає нам фінвідділ. І ми цей план порівняно з іншими районами перевиконуємо. У багатьох селах зробили ремонти, хоч деякі сільські ради нам кошти ще не повернули.

- В яких селах зроблено ремонти?

- Шепарівцях, Лісному Хлібичині, Черемхові, Угорниках, Великій Кам’янці, Нижньому Вербіжі, частково у Матеївцях. Плануємо у цьому місяці ремонтувати дорогу у Спасі. В Товмачику на стадіоні закінчили ремонт гравійних робіт. Працює дві дорожні бригади - одна на дорогах державного значення, інша - на комунальних. Нагадаю, що колектив у нас невеликий і ми всього-на всього філія. Але клопітка праця таки дає результат.

- А як щодо ремонту дороги в Сопові. Маємо з приводу цього скарги від мешканців села, звернення від депутатів районної ради.

- Дорога у Сопові потребує капітального ремонту. Але через місяць розпочнуться роботи по капітальному ремонту моста в селищі Печеніжин, і паралельно з цим ми візьмемося за ремонт дороги Коломия-Печеніжин.

Джерело: Газета "Вільний Голос"