друкувати


Ідуть на рекорд у друкуванні підручників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-09 04:00:59

2013 року Україна надрукує більше підручників, ніж будь-коли - близько 13 мільйонів.

Про це міністр освіти і науки Дмитро Табачник повідомив під час виступу на засіданні Верховної Ради України. На черзі - книги для учнів 3-5 класів.

"За даними і статистики, і перевірки фінансової інспекції вартість одного підручника з цих 13 мільйонів для державного бюджету - 18 гривень 60 копійок. І це враховуючи навіть вартість дорогих підручників малих тиражів, мовами національних меншин, як-от словацька, румунська, молдовська тощо", - наголосив Дмитро Табачник.

Тим часом голова освітнього парламентського комітету Лілія Гриневич закликає Кабмін перевірити ринок видання шкільних книг. За її словами, надто багато у цій сфері штучних бар’єрів. Ринок монополізується..."На даний час сотні авторів і десятки видавництв вже протягом року, а окремі навіть і більше, не можуть отримати відповідей від МОН. Без грифів видавництва не можуть почати друк навчальних посібників, - каже Лілія Гриневич. - Досить часто, як повідомляють автори та видавництва, затримка не в тому, що це пов’язано з процесом експертизи, а через те, що не видають остаточний документ, хоча отримано схвалення предметної комісії та експертів, які розглядали рукопис."

Джерело: Високий Замок