друкувати


"Дім Сірка": Місту не потрібні 100.000 гривень на притулок для тварин

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-05 11:00:25

Не пройшло й двох тижнів після того, як франківська благодійна організація "Дім Сірка" виграла у конкурсі Nescafe ІдеяX 100000 гривень на облаштування притулку для тварин , як деякі чиновники заявляють - допомога волонтерів місту не потрібна.

"У вівторок ми спілкувалися з Богданом Тимочком і запропонували 100 тисяч на будівництво притулку. Він відповів, що на цей рік у нього запланована проектно-кошторисна документація і займатися притулком він не буде. Сказав, що нас ніхто не просив вигравати сто тисяч, і ні ці гроші, ні наша допомога місту не потрібна, бо він сам побудує притулок за кошти Євросоюзу. А коли побудується цей притулок - нас не обходить", - розповідає Леся Габель, директор БО "Дім Сірка".

Перед конкурсом міська влада пообіцяла волонтерам виділити землю під притулок і надати 30.000 гривень на оплату праці персоналу. За попередніми домовленостями, це мав бути притулок змішаного типу: місто дає землю, будує та дає зарплату працівникам, а волонтери займаються утриманням тварин, їх харчуванням, лікуванням та стерилізацією.

Волонтер Вікторія Садовник, яка доклала найбільше зусиль для того, щоб виграти на конкурсі гроші на створення притулку обурюється: "Ми не розуміємо, чому один чиновник говорить від імені цілого міста. Сил більше нема боротись з бюрократією, апаратом влади, вітряками і зачиненими дверима. Не втямлю, для чого ми наполегливо працюємо, боремся, перемагаємо у конкурсі, а нас знову водять за ніс?".

Дивує, чому питання притулку місто доручило вирішувати "начальнику гицлів", який займається знищенням собак і зовсім не зацікавлений в облаштуванні притулку. Більше того, Тимочко переконував волонтерів, що проблема з бродячими собаками у Франківську вже вирішена, бо пси, в яких є куратори вже простерилізовані, а решту усиплять. Позиція Тимочка, структура якого КП "Полігон-ТПВ" займається відловом, стерилізацією та фізичним знищенням собак й отримує гроші за кожну вбиту тварину зрозуміла. Втім, створення притулку та системна стерилізація допомогли вирішити проблему бродячих тварин у всіх цивілізованих країнах. Чому ж Івано-Франківськ вперто йде своїм "диким" шляхом?

Джерело: Галицький Кореспондент