друкувати


Прикарпаття хоче відновити співпрацю із австрійською провінцією Тіроль

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-04 04:00:37

Сьогодні голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк і перший заступник голови ОДА Василь Плавюк зустрілися з Торговим Радником Республіки Австрія Грегором Постль.

Щиро вітаючи на Прикарпатті офіційного представника "дружної для України Австрії", Михайло Вишиванюк відзначив "продуктивну працю" на теренах області австрійських інвесторів та висловив пропозицію - відновити співпрацю з історичною областю Тіроль, східної частини Альпійських гір, обумовити розвиток такої співпраці відповідною Угодою.

"Ми особливо зацікавлені у досвіді медицини Автрії, наголосив голова облдержадміністрації. - Проводячи технічне переснащення наших лікувальних закладів, бракує австрійського, високого європейського досвіду у галузі медицини".

Водночас Михайло Вишиванюк запропонував австрійській стороні зав’язати співпрацю у з організації виробництва медичних препаратів на основі лікарських рослин, для вирощування яких "Прикарпаття має усі можливості".

"Ми в області гарантуємо повну підтримку як вітчизняним інвесторам, так іноземним, забезпечення прозорості, документальний супровід" - запевнив представника Австрії Михайло Вишиванюк. Допомагаємо у силу своїх повноважень і можливостей. Адже для нас головне - це створення робочих місць, поступлення у бюджети .

Торговий Радник Республіки Австрія Грегор Постль висловив "переконання австрійців" в тому, що восени Україна підпише договір про асоціацію з Європейським Союзом, що відкриє можливості для просування українських товарів і послуг на європейський ринок.

 

Водночас Грегор Постль відзначив вдалу презентацію інвестиційного потенціалу Івано-Франківської області, яку недавно провела у Відні Оксана Федорович, директор Івано-Франківського регіонального центру інвестицій і розвитку.

 

Довідково

Тіроль – федеральна провінція Австрії, на заході країни. Межує з Італією, Швейцарією і Німеччиною, а також з австрійскими федеральними провінціями. Столиця Тіроля м. Інсбрук.

Джерело: Стик