друкувати


Івано-Франківські активісти взялися за створення креативної привабливості міста

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-03 03:00:16

Цими вихідними молоді активісти з "Фундації регіональних ініціатив" разом з небайдужими художниками почали реалізацію проекту "Art-city".

Як повідомили кореспондентові "Бліц-Інфо" організатори, основною метою заходу є створення естетичного стріт-арту та протидія вандалізму на пам’ятках архітектури в Івано-Франківську.

"Завдяки сприянню міськвиконкому та лояльному ставленню підприємців до нашого задуму, ми змогли розпочати проект", - зазначають організатори.

Перший малюнок, який з’явився на стіні по вул. Новгородській поряд з арт-галереєю "Бастіон" називається "Казковий сон" і виконаний командою художників KICKIT, Грехом Віталієм (Dilk) та його братом Сергієм (Feros).

"Ескіз створений ще у весняну пору, так як і саме малювання планувалось на березень місяць. Тому робота є такою яскравою і квітучою, щоб піднімати жителям міста настрій. Також в ній піднята тема екології. А до проекту ми долучились, щоб показати людям як можна гарно прикрашати, а не псувати. Дякуючи допомозі спонсорів і наполегливості організаторів проекту, сподіваюсь, до кінця року таких стін буде набагато більше", - говорить Віталій Греха, один з авторів малюнку.

"Це не останній малюнок, який б нам хотілося втілити в Івано-Франківську, тому незабаром ми продовжимо нашу спільну роботу. Адже зараз ідуть переговори про створенню малюнку на дитячу тематику спеціально для наших наймолодших мешканців міста" - підсумовують організатори.

Джерело: Бліц-інфо