друкувати


На Коломийщині в режимі он-лайн вже звітує більше половини касових апаратів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-07-03 01:00:33

З усіх зареєстрованих 551 реєстраторів розрахункових операцій 300 вже формують електронну касову стрічку і автоматично передають дані про проведені розрахунки на сервер Міндоходів.

Реєстратори розрахункових операцій фіксують готівкові операції 460 суб’єктів господарюваня регіону. Наразі на 40 юридичних осіб припадає 51 апарат, а на 420 фізичних осіб-підприємців - 500 РРО.

Таке нововведення дозволяє заощадити на купівлі паперової контрольної стрічки та позбавляє необхідності суб’єктів господарювання зберігати упродовж трьох років копії чеків. Крім того – сприятиме зменшенню кількості перевірок таких платників.

Законодавчі норми, що впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій, набрали чинності з 1 січня 2013 року. Наказом Міністерства доходів і зборів України від 26.04.13 №82 затверджено новий Державний реєстр РРО з переліком сучасних моделей РРО з вбудованими модемами або в комплекті з модемами, які дозволені до використання у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. З питань підключення зовнішніх модемів та доопрацювання внутрішнього програмного забезпечення РРО платникам варто звернутися до виробників РРО або центрів сервісного обслуговування.

Джерело: Прес-служба Коломийської ОДПІ