друкувати


На Коломийщині - брати Приймаки

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-27 05:00:42

На Коломийщині вперше виступить єдиний в Україні професійний чоловічий дует - солісти Національної опери, заслужені артисти України Петро і Павло Приймаки.

У 2009 році вони гастролювали в Коломийському драмтеатрі, тоді обіцяли обов’язково відвідати наш край ще раз. 30 червня, у неділю, брати Приймаки будуть почесними гостями районного спортивно-мистецького свята, що відбуватиметься в мальовничому покутському селі Велика Кам’янка.

Народилися Петро і Павло Приймаки 9 липня 1968 року в селі Садки Заліщицького району Тернопільської області. Після закінчення місцевої школи навчалися у Чернівецькому музичному училищі, Київській консерваторії. Заслужені артисти України, лауреати багатьох Міжнародних і Всеукраїнських конкурсів та фестивалів. З 1993 року - солісти Національної опери України. Гастролювали у Великій Британії, Данії, Іспанії, Канаді, Німеччині, Польщі, Португалії, Російській Федерації, Угорщині, Узбекистані, Франції, Швейцарії та інших країнах. Випустили 4 диски: збірник колядок, щедрівок та віншувань із власного репертуару.

Двадцять років заслужені артисти України брати-близнюки співають разом. Петро старший за Павла на 40 хвилин. Вони дуже схожі один на одного: зовнішністю, темпераментом, енергійністю і надзвичайною душевністю. Різняться хіба що тембрами голосу: Петро - баритон, а Павло - тенор. Основа їхнього репертуару - українська народна пісня. Брати Приймаки є правонаступниками всесвітньо відомого українського оперного співака (баритон), режисера, педагога, народного артиста України, Героя України Дмитра Гнатюка.

Джерело: Газета "ВІЛЬНИЙ ГОЛОС"