друкувати


Обсяг інвестицій у дві західноукраїнські області, Івано-Франківську і Львівську, складе 25 млрд дол США

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-27 01:15:47

Перед депутатами обласної ради під час другого пленарного засідання 22 сесії, 25 червня, виступив радник міністра екології та природних ресурсів України Володимир Ігнащенко, який навів цифри: при видобутку сланцевого газу обсяг інвестицій у дві західноукраїнські області складе 25 млрд дол США, що, за його словами, "на порядок більше, ніж Львівська, Івано-Франківська області залучили іноземних інвестицій за всі роки незалежності України".

Володимир Ігнащенко навів приклад успішного видобутку сланцевого газу у Норвегії і США. При цьому наголосив, що "без Івано-Франківської обласної ради питання видобутку газу не буде вирішено, так само як не буде вирішено питання його заборони", і закликав депутатів обласної ради "зважено подумати, врахувати всі за і проти, всі ризики і переваги".

Як запевнив голова обласної ради Василь Скрипничук, проект угоди про розподіл продукції буде направлено на розгляд постійних комісій; буде створена міжкомісійна підготовча група і на наступній сесії обласної ради ухвалять рішення.

Довідково

Кабмін подовжив термін підписання угоди із Chevron щодо Олеської площі до 24 серпня.

Джерело: Прес-служба голови ОДА