друкувати


Облрада вимагає повернути потяг "Ковель-Чернівці"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-27 11:00:16

Івано-Франківська обласна рада підготувала звернення до Львівської залізниці з проханням не скасовувати потяг №667/668 "Ковель-Чернівці". Нагадаємо, з 26 травня потяг скасували на літо, а в осінньо-зимовий період він має курсувати через день.

Учора під час сесії обради відповідаючи на запит депутата облради Петра Шкутяка, начальник Івано-Франківської дирекції залізничних перевезень Сергій Пугач роз'яснив, що потяг скасували через його нерентабельність та відсутність пасажирських вагонів. Заява Пугача про те, що потягом "Ковель-Чернівці" майже ніхто не їздить і Укрзалізниця працює у збиток помітно знервувала депутатів.

"Ще в кінці 90-их всі плакали, що залізниця має одні збитки. Тоді було мінус 2 мільярди доходів, залізниця дотувалася. Прийшов Кирпа і стало плюс два мільярди. яка нерентабельність, якщо весь напрямок Карпати викуплений наперед, неможливо купити білети, весь Крим викуплений? Тут причина не економічна, а корупційна. Менше треба красти на залізниці!", - запалився Юрій Романюк. Депутат вважає, що Львівська залізниця є однією з найприбутковіших, бо здійснює міжнародні перевезення а тому її нерентабельність виглядає сумнівною.

Депутати попросили представника залізниці донести до керівництва занепокоєння мешканців області через скасування популярного потяга і прийняли звернення з проханням повернути "Ковель-Чернівці" у звичний графік.

Народні обранці припустили, що Укрзалізницю штучно оголошують збитковою, готуючи до продажу в приватні руки. "Укрзалізниця, єдина яка ще не пішла у приватні руки, хоча теоретично все готово", - обмовився Пугач. А й справді, якщо в Україні постійне покращення, для чого скасовувати поїзди?

Джерело: Галицький Кореспондент