друкувати


Прикарпатці почали отримувати від Міндоходів повідомлення про сплату податку на нерухомість

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-20 04:00:39

Міністерством доходів і зборів України визначено 11 тис жителів Івано-Франківщини, які повинні сплачувати податок на нерухоме майно. З них 10,8 тис громадян володіють двома і більше об’єктами нерухомості, 114 - квартирами, житловою площею понад 120 кв м та 23 - житловими будинками, житловою площею понад 250 кв м.

Вказаним власникам нерухомості вже надсилаються податкові повідомлення-рішення, протягом 60 днів з дня вручення якого необхідно сплатити суму податкового зобов’язання.

Громадяни, в свою чергу, мають право скористатися пільгою зі сплати податку на нерухомість, яка надається тільки на один об’єкт нерухомості за місцем реєстрації або за вибором.

Головне управління Міндоходів в області рекомендує прикарпатцям до 25 червня п. р. звернутись до податкової інспекції з документами, що посвідчують право власності на житлову нерухомість та їх місце проживання, для звірки даних та визначення пільги зі сплати податку. З цією метою Центрів обслуговування платників податків працюватимуть з подовженим робочий графік, які працюватимуть і в суботу 22.06.2013 до 16 - 00 год.

Нагадаємо, з 1 січня цього року в Україні введено податок на нерухомість, яким оподатковуються квартири та житлові будинки, що перебувають у власності фізичних та юридичних осіб.

Під оподаткування підпадуть три категорії громадян, які мають у власності квартиру, житловою площею понад 120 кв м, житловий будинок, житловою площею понад 250 кв м та декілька (два і більше) об’єктів житлової нерухомості.

На сьогодні всіма сільськими, селищними та міськими радами прийнято ставки податку на нерухоме майно.

Для квартир, житловою площею від 120 до 240 кв м та житлових будинків від 250 до 500 кв м, ставка податку становитиме не більше 1% мінімальної заробітної плати за 1 кв м (11,47 грн за 1 кв м житлової площі, понад пільговий розмір).

Для квартир, житловою площею від 240 кв м та житлових будинків, житловою площею від 500 кв м, ставка податку становитиме 2,7% мін. з/п за 1 кв м (30,97 грн за 1 кв м житлової площі, понад пільговий розмір).

Джерело: Прес-служба Головного управління Міндоходів в області