друкувати


Бізнес Коломийщини віч-на-віч з керівником обласного Міндоходів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-21 10:00:04

Вчорашня зустріч начальника Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області Віктора Рахміля з підприємцями писанкового краю перетворилась у жваву, конструктивну бесіду.

Основними питаннями діалогу були завдання, місії та пріоритети роботи Головного управління Міндоходів у нашій області, запровадження електронної контрольної стрічки до РРО, легалізація трудових відносин.

Начальник Головного управління Міністерства доходів і зборів Віктор Рахміль детально охарактеризував підприємцям усі аспекти об’єднання податкової та митної служби у єдине Міністерство доходів та зборів України.

"Вперше в історії незалежної України ми маємо у складі центральних органів виконавчої влади відомство, яке, по-перше, несе на собі всю повноту відповідальності за поповнення державного бюджету. По-друге, вітчизняні підприємці та іноземні інвестори відтепер мають єдиного адресата, який від імені держави відповідає за створення рівної конкуренції, поміркованого оподаткування, якісний сервіс в адмініструванні обов’язкових платежів. По-третє, наявність єдиного центру управління зробить процес прийняття рішень швидким та ефективним, і держава встигатиме реагувати на стрімкі зміни економічної кон’юнктури, актуальні тенденції, нагальні потреби платників", - наголосив гість з області.

При цьому пріоритети роботи залишаються незмінними: удосконалення системи адміністрування податкової системи України, якісне обслуговування платників із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, мінімум витрат часу представникам бізнесу на спілкування із державою, і максимум – на основну діяльність. Щодо реорганізації, то це не погіршить умов обслуговування платників, які, як і раніше, зможуть отримувати якісне податкове супроводження, а також ряд митних послуг в сервісних центрах (центрах обслуговування платників податків).

Під час активного спілкування з керівництвом новоствореного відомства представники ділової Коломийщини мали нагоду отримати відповіді на запитання, які їх хвилюють, поспілкуватися віч-на-віч з посадовцями, які відповідають за наповнення бюджетів усіх рівнів і створення належних умов для ведення власної справи. Керівники приватних фірм також наголошували на прозорій, законній діяльності, дотриманні усіх вимог трудового і податкового законодавства, високій громадянській свідомості нинішніх бізнесменів. Тільки за таких умов спільні зусилля підприємців і міндоходівців дадуть сподіваний позитивний результат.

 

 

Підготовлено сектором взаємодії із засобами масової
 інформації та громадськістю Коломийської ОДПІ

Підготовлено сектором взаємодії із засобами масової інформації та громадськістю Коломийської ОДПІ