друкувати


У Івано-Франківську відкриття симуляційного тренінгового центру для навчання медиків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-20 01:00:42

Сьогодні на базі Івано-Франківського обласного перинатального центру за фінансової та експертної підтримки Швейцарської Конфедерації відкриється перший на Прикарпатті сучасний симуляційний тренінговий центр для навчання медичних працівників.

Нині у країнах Європи навчання у симуляційних центрах є важливою складовою у професійній підготовці медичних працівників. Для України такі симуляційні тренінгові центри - це нова високотехнологічна методика навчання медперсоналу. Вона полягає в тому, щоб спеціалісти відпрацьовували практичні навички надання медичної допомоги на манекенах. Симулятори комп’ютеризовані і дозволяють програмувати потрібні сценарії поведінки у типових проблемних ситуаціях, до яких мають бути готовими медики.

У квітні 2013 року Україно-Швейцарська Програма "Здоров’я матері та дитини" за підтримки Швейцарської Конфедерації придбала обладнання для створення симуляційних тренінгових центрів на загальну суму 400 тис швейцарських франків (понад 3 млн грн). Його, окрім Прикарпаття, уже встановили у Криму, Вінниці та Луцьку. Одночасно буде проведено навчання персоналу, який працюватиме з цим обладнанням та відповідатиме за проведення тренінгів у своєму регіоні.

Подія відбудеться за участю голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка, директора департаменту охорони здоров’я Романа Мельника та директора Швейцарського Бюро співробітництва в Україні Гуідо Бельтрані.

Джерело: ОДТРК "Карпати"