друкувати


З початку поточного року Держфінінспекція в Івано-Франківській області відшкодувала порушень на 12,6 млн грн

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-18 04:15:04

Про це у вівторок 18 червня під час брифінгу розповів журналістам начальник Державної фінансової інспекції в Івано-Франківській області Геннадій Буковський.

Зокрема, за словами начальника Держфінінспекції в Івано-Франківській області, протягом січня - травня 2013 року, фінінспекторами забезпечено відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів на загальну суму 12,6 млн грн, що становить 93% від виявлених. Із них загальна сума фінансових ресурсів, які в результаті контрольних дій додатково надішли до бюджетів, бюджетних установ, організацій та підприємств, складає 5,1 млн грн. Незаконних витрат відшкодовано на загальну суму 6,7 млн гривень.

У межах прав і наданих повноважень вжито відповідні заходи, в результаті яких діями фінінспекторів усунуто порушення, виявлені під час контрольних заходів в Головному управлінні регіонального розвитку та будівництва Івано-Франківської ОДА на загальну суму - 586,07 тис грн, в ДП "Карпатське підприємство геодезії, картографії та кадастру" -

328,94 тис грн, в Івано-Франківській міській клінічній лікарні №1 - 270,69 тис грн, в КП "Електроавтотранс" Івано-Франківської міської ради - 263,22 тис грн та в інших установах і організаціях  продовжив Геннадій Буковський.

За порушення фінансової дисципліни до адміністративної відповідальності притягнуто 334 посадові особи, до дисциплінарної та матеріальної - 93, трьох осіб звільнено із займаних посад.

Загалом, у 42 випадках до об'єктів, на яких виявлені бюджетні правопорушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами та призупинення бюджетних асигнувань. Окрім того, у 12 випадках розпорядникам бюджетних коштів зменшено бюджетних призначень на суму 686,28 тис гривень.

За результатами контрольних заходів керівниками місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийнято 61 управлінське рішення.

Крім того, Геннадій Буковський коротко зупинився на результатах завершеного моніторингу ризикових операцій при здійсненні державних закупівель.

Так, у межах попереджувального контролю протягом січня-травня 2013 року завдяки своєчасним діям державних фінансових інспекторів на всіх стадіях державних закупівель попереджено зайві витрати на закупівлю товарів, робіт і послуг, шляхом відміни торгів та розірвання договорів, на загальну суму близько 8,3 млн гривень.

Зазначені порушення вдалося попередити внаслідок оперативного моніторингу державних закупівель (без виходу на об’єкт контролю, шляхом запиту документів).

І підсумовуючи свій виступ начальник Держфінінспекції зазначив:

 "Загалом Держфінінспекцією в Івано-Франківській області приділяється особлива увага питанню відшкодування виявлених збитків, проводиться постійна робота над покращенням показників роботи та результативністю контрольних заходів, які нами проводяться, а також вживається ряд заходів спрямованих на попередження та недопущення фінансових порушень".

Джерело: Прес-служба Держфінінспекції в Івано-Франківській області