друкувати


Спецмита на автомобілі можуть скасувати, якщо вимагатиме ЄС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-18 06:00:02

Україна може відмовитись від спецмит на авто, якщо цього вимагатиме Євросоюз. Про це повідомив на прес-конференції в Києві заступник міністра закордонних справ України Віктор Майко.

"Залежно від переговорів, які будуть проводитися на цю тему, ми візьмемо на себе зобов'язання змінити або відмовитися від захисних заходів через певний час, місяці або роки", - сказав він.

Майко додав, що Україна може переглянути підходи до визначення спецмита. "Якщо введення захисних заходів призводить до потенційних втрат наших партнерів, то вони можуть висунути вимоги обговорити ці питання", - заявив заступник міністра.

Крім того, заступник міністра закордонних справ повідомив, що ЄС вже запропонував обговорити питання спецмита, але воно не позиціюється як перешкода підписання угоди про зону вільної торгівлі. "Я не думаю, що це питання буде проблемою при підписанні угоди про ЗВТ з ЄС, тому що ціна питання не така вже велика", - сказав заступник голови МЗС.

За його словами, дане питання дуже чутливе і необхідно думати про те, як компенсувати ці заходи.

Нагадаємо, 13 квітня почали діяти спецмита на імпорт легкових автомобілів з робочим об'ємом двигуна 1-1,5 л і 1,5-2,2 л у розмірі 6,46-12,95%.

Джерело: ТСН