друкувати


Засуджені Коломийської виправної колонії отримали паспорти та атестати зрілості

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-18 05:15:13

Ця подія відбувалася в урочистій обстановці за участю представників Коломийського міськрайонного відділу юстиції, районного відділу Державної міграційної служби в області та відділу освіти Коломийської райдержадміністрації. Для десятьох засуджених це стало важливою подією, адже розуміють складність перебування на волі без головного документа, який посвідчує особу.

За словами заступника начальника управління Державної пенітенціарної служби в області Сергія Репецького, питання забезпечення засуджених паспортами нині є актуальним, і керівництвом управління та установ виконання покарань в області в цьому напрямі проводиться значна робота, щоб засуджені, особливо ті, які звільняються, не залишилися з проблемою оформлення паспортів сам на сам.

Так, паспорти отримали 32 засуджені установ виконання покарань області. Процедура оформлення паспортів триває швидше, аніж минулого року. При вирішенні питання паспортизації засуджених осіб увага приділяється насамперед тим, хто не отримав паспорта, будучи на волі або втратив його до засудження. Наразі таких налічується 125 осіб.

Цього ж дня двадцять вісім засуджених виправної колонії отримали атестати про здобуття повної загальної середньої освіти. Серед випускників вечірньої школи при установі є засуджений, якому виповнився п’ятдесят один рік.

Джерело: ОДТРК "Карпати"