друкувати


На Коломийщині стартувала операція "Мак"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-11 04:15:17

Щороку, у весняно-літній період працівниками міліції на території Коломийщини проводиться операція "Мак". Основною метою цих оперативно-профілактичних заходів - протидія незаконному обігу наркотиків, психотропних речовин і прекурсорів, виявлення та знищення незаконних посівів маку і конопель, перекриття каналів надходження цих рослин до незаконного обігу тощо.

Зокрема, в даний час зусилля працівників міліції спрямовані на виявлення незаконних посівів рослин снодійного маку і конопель, які можуть стати сировинною базою для наркоторговців.

Наголошуємо на тому, що за незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку в кількості до 100, а конопель у кількості до 10 рослин передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладання штрафу від 18 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією незаконно вирощених нарковмісних рослин.

Натомість кримінальна відповідальність передбачена за такі ж дії у випадку виявлення посівів від 100 і більше рослин маку, а також від 10 і більше рослин конопель. Покарання визначено у вигляді штрафу або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років. У зв’язку з цим міліція закликає громадян із проханням про відомі вам факти незаконного обігу наркотиків, а також про виявлення незаконних посівів маку та конопель повідомляти до міліції за телефоном: 102.

Джерело: Коломийський МВ УМВС