друкувати


В українських школах вводять курси "Цікава екологія" та "Корисні навики"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-06 02:00:41

Нові уроки вводяться в шкільну програму з 1 вересня 2013 року. Зокрема, цього року до розкладу вводиться "Цікава екологія" (робоча назва предмету) і "Корисні навики" (цього року тестово проводився в сотні українських шкіл).

На "Корисних навиках" діти вчитимуться на практиці: танцювати вальс, зав'язувати галстук, сервірувати стіл, готувати їжу, поводитися за етикетом. "Які навики освоювати - в класі зможуть визначити самостійно. Потреби різні - все залежить від дітей і навіть регіонів, десь більше бджолярів, десь - гончарів", - розповів директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Олег Єресько.

Курс матиме 5-10 годин на рік.

"Цікава екологія" проходитиме в ігровому форматі з вікторинами.

"По суті, в цікавій формі показуватимемо, як жити в гармонії із навколишнім середовищем, і представляти дітям екологію як цікаву і важливу професію. На рівні ідеї працюємо над іншим курсом - практичною екологією, де навчать, наприклад, сортувати сміття і пояснять навіщо це робити", - повідомив О.Єресько.

Уроки проходитимуть в 8-9 класах. Курс буде розрахований на 17 годин або по разу на тиждень протягом семестру. Програму обіцяють підготувати за літо. Школи можуть ввести такі факультативи за бажанням.

Нагадаємо, з нового навчального року в школах також викладатимуть основи податкових знань. Курс почнуть вивчати учні дев'ятого класу.

Джерело: Освітній портал