друкувати


Під час ЗНО абітурієнти можуть отримати СМС-повідомлення

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-06-05 12:00:57

Директор Українського центру оцінювання якості освіти не виключила можливості СМС-розсилок під час проведення тестування, метою яких буде виявлення порушників процедури ЗНО.

Про це Ірина Зайцева заявила під час проведення інтернет-конференції, відповідаючи на запитання про можливі проблеми абітурієнтів, пов'язаних з наявністю мобільних телефонів під час проведення ЗНО.

"Не можна навіть вимкнений телефон взяти на ЗНО, з ним будуть проблеми. Тому що заборонено мати мобільний телефон під час проведення тестування. Телефон, звичайно, мати при собі можна, але перед початком тесту необхідно залишити його у спеціально відведеному місці", - пояснила Зайцева.

"Не виключено, що цього року під час тестування в ряді регіонів будуть розсилатися СМС-повідомлення з певною метою", - повідомила директор Українського центру оцінювання якості освіти.

Вона також зазначила, що вважає глибоко аморальним, коли людина вступ до вищої школи починає з шахрайства.

Напередодні проведення тестування з української мови та літератури Зайцева також звернулася до абітурієнтів з проханням зібратися, підготувати документи і прорахувати свій маршрут до пункту тестування.

"Це дуже важливо, тому що наступний тест 5 і 6 червня у нас з української мови і літератури. Це, по-перше, наймасовіший тест, по-друге обов'язковий для всіх. Сертифікат за результатами цього тесту вам необхідний для вступу на будь-яку спеціальність будь-якого ВНЗ України. Настійно прошу вас зосередитися саме на знаннях і не думати про те, як можна обійти існуюче правило. І тоді я анітрохи не сумніваюся у вашій удачі", - підкреслила директор УЦОЯО, звертаючись до учасників зовнішнього незалежного оцінювання.

Джерело: Osvita.ua