друкувати


У червні пройдуть екстремальні пригодницькі перегони в Карпатах Gorgany Race

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-30 04:00:50

22-23 червня у найвіддаленішому та найменш заселеному районі Карпат відбудуться тридцятигодинні пригодницькі перегони Gorgany Race, повідомили організатори заходу.

Gorgany Race - це екстремальні пригодницькі перегони в Карпатах. Вони проходять у дві категорії: "Трек" (пішохідна дистанція, орієнтування, випробування на техніку гірського туризму) та "Вело" (велосипедний маршрут та пішохідна дистанція, орієнтування, випробування на техніку гірського туризму).

Як розповіли організатори, за контрольний час, 30 годин, командам із 2-4 учасників, необхідно подолати понад 90 км пішки важкодоступними горами (в класі "Трек") або 160 км - на велосипеді та пішки (в класі "Вело") та відмітитися на контрольних пунктах.

"Маршрут перегонів є досить складним та виснажливим і пройти його повністю вдається небагатьом. Учасники повинні подолати чималу дистанцію з великими перепадами висот, складним орієнтуванням, тому ті, хто планує показати добрий результат, рухаються без відпочинку навіть вночі", - розповіли організатори Gorgany Race.

Зараз зареєстровано понад 80 команд. Однак очікують близько 300 учасників з різних куточків України, а також з-за кордону. Зазначимо, до 3 червня під час реєстрації діють пільгові умови.

Нагадаємо, минулого року відбувалися шості екстремальні перегони відбувалися неподалік від села Перегинське Івано-Франківської області. У змаганнях взяли участь 104 команди, загальна кількість учасників – 236 осіб з України, Білорусії, Чехії та США.

Джерело: ЗІК