друкувати


Інвестиції більш масштабно у найближчій перспективі стануть надходити в розвиток виробництва у прикарпатських селах

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-30 03:00:42

Заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич в цьому переконаний. За його словами "приплив інвестицій у села вже є".

- Можливо, це ще не ріка, якщо говорити образно, а малі струмки, - вважає Ігор Зварич. - Проте для конкретних сіл, де відновлюється виробництво, і людей, які завдяки цим вкладенням уже отримали роботу та стабільний заробіток, ці інвестиції не менш значимі. Торік, наприклад, на Івано-Франківщині багато зроблено для стабілізації поголів’я великої рогатої худоби та збільшення виробництва продукції тваринництва.

Зокрема, реконструйовано тваринницькі приміщення у ПСП "Рідна земля" і ТзОВ "Агроінвест" у Галицькому районі, у ТзОВ "Свято Трипілля", що на Городенківщині, у ТзОВ "АПФ "Левада" і ПП "Степан Мельничук" на Коломийщині, у СВК ім. Грушевського на Рогатинщині, у ФГ "Магура" на Снятинщині та у ФГ "Черганівка" і ПП "Яцків" на Косівщині. Якщо до них додати і введене в дію колективом ТзОВ "Завод мінеральних вод "Буркут" нове тваринницьке приміщення в смт. Верховині, то ці потужності дозволяють цілорічно утримувати понад 1,4 тис корів та тисячу овець. А це і продукція, і стабільні робочі місця, і надходження податків у місцеві та Державний бюджети.

Ігор Зварич наголосив, що "торік підприємства з виробництва харчових продуктів і напоїв освоїли 1 096,3 млн грн капітальних інвестицій".

 "Зокрема, у ПП "Універсал" (м. Тлумач) ввели в дію міні-пекарню потужністю 73 тонни, у ТзОВ "Дей-Сон" (м. Калуш) - II чергу цеху з виробництва кондитерських та хлібобулочних виробів потужністю 68,6 тис тонн, у ПрАТ "Дятьківці" (м. Коломия) - цех з виробництва сухариків потужністю 240 тонн, а у приватному виробничо-комерційному підприємстві "ТРі-СТАР" (м. Калуш) - міні-цех з виробництва безалкогольних напоїв і пива потужністю 5 тис дал. Такі темпи розвитку підприємств харчової промисловості дають підстави сподіватися, що відповідно зростатиме попит і на сировину - продукцію, яку поставляють селяни", - додав заступник голови облдержадміністрації Ігор Зварич. 

Джерело: Івано-Франківська обласна державна адміністрація