друкувати


Відкрили оновлене терапевтичне відділення Коломийської центральної районної лікарні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-29 11:00:13

28 травня 2013 року в Коломийській центральній лікарні відбулося відкриття терапевтичного відділення після капітального ремонту.

Гостей свята вітали голова Коломийської райдержадміністрації М.М.Негрич, голова районної ради Б.В.Болюк, міський голова І.Б.Слюзар, заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністраці, начальник управління охорони здоров’я О.В.Овчар, головний лікар Коломийської центральної районної лікарні І.Д.Садов’як. На свято завітала також перший заступник директора департаменту фінансів Івано-Франківської облдержадміністрації Л.І.Балагура.

Голова Коломийської райдержадміністрації М.М.Негрич привітав присутніх зі святом, висловив подяку за надану допомогу всім благодійникам та зокрема заступнику голови кооперативу "Зодчий" О.С.Наговіциній, вручив грамоти голови райдержадміністрації, голови районної ради за сумлінну працю, особистий внесок у реконструкцію терапевтичного відділення Коломийської центральної районної лікарні, вагому допомогу в матеріальному забезпеченні терапевтичного відділення, сприяння у впровадженні телекомунікаційних мереж Коломийської центральної лікарні та зазначив, що на виконання соціальних ініціатив Президента України В.Ф. Януковича розвиток медицини - є пріорітетом діяльності районної влади.

Упродовж останніх років у районі реалізовують заходи щодо подальшого покращення якості надання медичної допомоги населенню, зміцнення матеріально-технічної бази закладів здоров’я, передбачених державними, регіональними програмами з питань охорони здоров’я. На сьогодні відділення відповідає європейському рівню. Персонал має відповідні умови праці, що дає змогу покращити обслуговування пацієнтів.

Заступник директора департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської облдержадміністраці, начальник управління охорони здоров’я О.В.Овчар привітав гостей свята з відкриттям терапевтичного відділення, вручив подарунок для Коломийської центральної лікарні та для оновленого відділення; вручив подяки директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації за сприяння в медичному обслуговуванні ветеранів Афганістану та організацію висококваліфікованої медичної допомоги головному лікарю центральної районної лікарні І.Д.Садов’як, заступникам головного лікаря П.В.Лесіву, В.І.Бойку, завідувачу неврологічного відділення М.В.Андріїв.

Головний лікар Коломийської центральної районної лікарні І.Д.Садов’як висловила вдячність меценатам за спонсорські кошти, придбані для відділення жалюзі, тюль, меблі, карнизи, доріжки, меценатам з Німеччини за функціональні ліжка та тумбочки, обласному відділу Червоного хреста за функціональні ліжка та матраци.

В оновленому терапевтичному відділенні відремонтовано водопостачання, водовідведення, опалення, проведена заміна вікон та дверей, капітальний ремонт палат та всіх кабінетів терапевтичного відділення. За кошти районного бюджету терапевтичне відділення облаштоване м’яким інвентарем, ліжками та тумбочками. За кошти меценатів отримано 16 холодильників та 11 телевізорів. Благодійно отримано від Червоного хреста 10 функціональних ліжок та 10 матраців. Завдяки меценатам з Німеччини Шуманн Вольфганга і Шуманн Тамари отримано 50 функціональних ліжок та 30 тумбочок.

Свято благословив єпископ Коломийсько-Косівської єпархії Українсько-Православної Церкви Владика Юліан.

Джерело: Коломийська РДА