друкувати


Коломийська міська рада працює без секретаря

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-22 10:00:39

21 травня відбулося третє пленарне засідання 28 сесії Коломийської міської ради.

Вдалося розглянути декілька питань, проте найгострішим було те, яке стосувалося відставки секретаря Коломийської міської ради Ярослава Гошія.

Слід зазначити, що на початку 2013 року депутати міської ради більшістю голосів висловили недовіру секретарю. Варто наголосити на тому, що голова Коломийської міської ради Ігор Слюзар наклав вето на таке рішення депутатів.

Ситуація, що склалася у міській раді потребувала негайного покращення, адже це впливало на роботу депутатського корпусу, комісій, адже коломийські обранці, опозиційні фракції - ВО "Батьківщина", "Фронту змін", "УДАР" однозначно вирішили, що секретарем міської ради Ярославу Гошію - не бути. Проте все-таки суттєво ситуацію вдалося змінити лише майже за шість місяців. Не витримавши тиску зі сторони громади та депутатів секретар Коломийської міської ради Ярослав Гошій за власним бажанням подав у відставку.

Отож, цю заяву на засіданні сесії міської ради - оприлюднили, але знову ж таки виникли не порозуміння коли справа дійшла до голосування. Депутати не погодилися голосувати, адже в одному бюлетні було 2 питання: перше стосувалося відставки Ярослава Гошія, а друге стосувалося висунення кандидатури на посаду нового секретаря регіонала Богдана Колодніцького.

Слід зауважити, що секретар міської ради обирається за пропозицією голови міської ради. Але якщо більшість депутатів не підтримає кандидатуру запропоновану від міського голови Ігоря Слюзара, то далі слово буде вже за коломийськими обранцями, відповідно до ЗУ "Про місцеве самоврядування" та регламенту міської ради.

Вже на наступному засіданні сесії депутати міської ради обиратимуть нового секретаря Коломийської міської ради, бо цього разу голосувати за кандидата-регіонала - депутати відмовилися. Вони вважають, що секретарем міської ради має бути людина, яка гідна обіймати дану посаду, і вони докладуть максимум зусиль аби знайти такого кандидата.

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА, тижневик "Коломийські ВІСТИ"