друкувати


Підписано меморандум про відновлення роботи "Карпатнафтохім"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-16 04:15:23

Нафтохімічне підприємство ТОВ "Карпатнафтохім", що на Прикарпатті, протягом двох місяців підготується до запуску виробництва, повідомляє прес-служба заводу.

"Першочерговими завданнями є підготовка відповідних документів та організація тендерів на закупівлю сировини, матеріалів, енергоносіїв та виконання низки ремонтно-відновлювальних робіт... Все це передбачено виконати протягом двох місяців", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, генеральний директор "Карпатнафтохім" 14 травня провів нараду з менеджментом підприємства з питань підготовки до відновлення роботи.

Як повідомлялося, 18 квітня Кабінет міністрів України та нафтова компанія "ЛУКОЙЛ" підписали меморандум про відновлення роботи ТОВ "Карпатнафтохім".

Меморандум, зокрема, передбачає відновлення роботи "Карпатнафтохім", збереження кількості робочих місць, інвестування в розвиток підприємства $ 100 млн до 2016 року. Зі свого боку, уряд України зобов’язується здійснити ряд заходів, спрямованих на підтримку "Карпатнафтохім". Йдеться, зокрема, про коригування тарифів на теплову енергію та перевезення сировини залізничним транспортом. Крім того, уряд розгляне питання зниження акцизного збору на деякі види сировини, що використовується підприємством - скраплений газ та важкі дистиляти. Буде вивчено також питання ввізних мит на полівінілхлорид (ПВХ).

"Карпатнафтохім" у 2011 році запустив виробництво ПВХ-С потужністю 300 тис тонн на рік, однак у вересні 2012 року зупинив його через проблеми з відшкодуванням ПДВ, недостатнім захистом вітчизняних виробників від імпорту, в тому числі в питанні здешевлення поставки сировини. На думку керівництва "ЛУКОЙЛ", для поліпшення ситуації слід провести антидемпінгове розслідування відносно імпорту ПВХ із США, ввести 6,5%-не мито на імпорт ПВХ, скасувати мита на ввезення газонафтової сировини з РФ для виробництва етилену на "Карпатнафтохім".

Довідка:

ТОВ "Карпатнафтохім", велике нафтохімічне підприємство, створене 29 жовтня 2004 на базі потужностей ВАТ "Оріана". Його засновниками виступили ЗАТ "Лукор" (Калуш Івано-Франківської обл.) з часткою 24% і "LUKOIL Chemical B. V." (Нідерланди) - 76%.

Джерело: Ліхтарі Галицькі