друкувати


Більше 600 одиниць касової техніки на Івано-Франківщині звітують за новими правилами

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-16 05:00:38

Реєстратори розрахункових операцій (РРО) нового покоління, або модернізовані власні, які суб’єкти господарювання використовують для розрахунків із споживачами за готівкові кошти мають змогу передавати дані розрахункових документів в електронній формі на спеціальний сервер Міндоходів України.

"Наше завдання не в тому, щоб очікувати 1 липня та зібрати побільше штрафів із тих суб’єктів господарювання, які не перейдуть на нові умови роботи з РРО, а максимально активувати діяльність у цьому напрямі", - про це повідомив Василь Думенька, заступник начальника управління податкового контролю ДПС в області на спільному семінарі із сервісними службами РРО, який відбувся в м. Івано-Франківську.

"Найбільш активно впроваджують нові прогресивні технології платники податків Галицького, Городенківського та Снятинського районів, які вже замінили майже 50 відсотків техніки та переконалися у її перевагах, заощаджуючи час та кошти", - доповнив свого колегу Ігор Кравець, начальник відділу моніторингу грошових операцій ДПС в області. Інших закликав не дотримуватися останніх термінів переходу на роботу по-новому та визначатися щодо вибору шляхів - доопрацювання діючої техніки або придбання нової, звернувши при цьому увагу на терміни її експлуатації та включення до Державного реєстру.

Повний перелік РРО наведено у новому Державному реєстрі реєстраторів розрахункових операцій, який затверджений наказом Міністерства доходів і зборів України від 26 квітня 2013 року № 82 та розміщений на офіційному веб-порталі ДПС України в розділі "Реєстри" за адресою - sts.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/reestri/94957.html.

Джерело: Головне управління Міндоходів в Івано-Франківській області