друкувати


Обмежень щодо зазначення кількості видів діяльності у свідоцтві платника єдиного податку немає

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-15 04:00:10

Відповідно до п. 299.1 ст. 299 Податкового кодексу України свідоцтво платника єдиного податку видається суб’єкту господарювання, який подав до органу ДПС заяву щодо обрання або переходу на спрощену систему оподаткування.

У заяві про застосування спрощеної системи оподаткування зазначаються обрані фізичною особою-підприємцем першої та другої груп види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010 (пп. 5 п. 298.3 ст.298 Податкового кодексу України).

У свідоцтві платника єдиного податку зазначаються обрані фізичною особою-підприємцем першої та другої груп види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010 (пп. 5 п. 299.11 ст. 299 Податкового кодексу України).

Отже, на підставі поданої підприємцем заяви про застосування спрощеної системи оподаткування у свідоцтві платника єдиного податку, виданому такому підприємцю першої або другої групи, мають бути зазначено всі обрані ним види діяльності за умови, що вони дають право застосовувати спрощену систему оподаткування.

При цьому Податковим кодексом не обмежується кількість видів діяльності, які можуть бути зазначені у свідоцтві платника єдиного податку таких груп.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ