друкувати


Відкрито центр польської культури та європейського діалогу в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-13 06:00:02

В рамках Дня міста в центрі Івано-Франківська по вулиці Січових Стрільців відкрито центр польської культури та європейського діалогу.

Символічну стрічку перерізали заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Єжи Пом’яновський, голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк, міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус, голова Федерації польських товариств в Україні Емілія Хмельова.

В урочистому відкритті центру взяли участь делегації з Малопольського воєводства, а також з польських міст-побратимів Івано-Франківська Жешув, Люблін, Ополє, Нова Суль, Кшанів, Свідніця.

Тут проходитимуть лекції, виставки, концерти, зустрічі членів польських товариств, працюватимуть курси польської, англійської мови.

Про значення такого центру говорять голова обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк та заступник міністра закордонних справ Республіки Польща Єжи Пом’яновський:

Уже розгорнуто фотовиставку про видатних і заслужених поляків, пов’язаних зі Станіславом, та виставку картин, присвячених гуцулам і гуралям.

Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд повідомив, що через рік такий центр буде створено у Львові.

Джерело: ОДТРК "Карпати"