друкувати


Міжнародному Червоному Хресту - 150 років

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-08 01:15:49

8 травня - Міжнародний день Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

День тим більше особливий, що виповнюється 150 років такої гуманітарної діяльності. А починалось все далекого 1859 р. на півночі Італії, біля маленького містечка Сольферино. Саме там ідейний натхненник червонохресного руху швейцарець Анрі Дюнан був свідком кровопролитної битви австро-італо-французької війни. У своїй книзі "Спогади про Сольферино" вперше порушив питання про створення добровільних товариств допомоги пораненим у різних країнах світу. І у 1863 році був започатковано Міжнародний Рух Червоного Хреста. Важливі і незмінні принципи його діяльності - гуманність і нейтральність, надання допомоги кожному, хто її потребує.

Івано-Франківська обласна організація Товариства Червоного Хреста упродовж багатьох років співпрацює з червонохресними організаціями інших країн. Міжнародну допомогу на Прикарпатті особливо відчули під час повені 2008 року. Та й нема в області лікувального закладу, куди б не надходила гуманітарна допомога з-за кордону. Особливо тісна співпраця з червонохрестівцями з Німеччини - міста Дахау, Аусбург, Штарнберг, Мюнхен, з Швеції - Кумла, Стокгольм, з США - Чикаго.

Про один з напрямків такої співпраці розповідає голова обласної організації Товариства Червоного Хреста Валерій Старченко: 

Джерело: ОДТРК "Карпати"