друкувати


Понад 3 км безгосподарних браконьєрських сітей - цьогорічний "улов" рибінспекторів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-08 11:00:42

Понад 3 кілометри безгосподарних заборонених до використання сітей, виставлених невстановленими браконьєрами, було вилучено від початку року співробітниками Івано-Франківськрибоохорони. Про це журналістам розповів днями керівник структури Володимир Викалюк.

З його слів, в першому кварталі до рук рибінспекторів потрапили 34 сіті загальною довжиною 2960,5 метрів та 7 малогабаритних сітних знарядь - так званих "екранів" загальною довжиною 26 метрів. Левова доля цього "улову" припала на акваторію Бурштинського водосховища, де рибінспектори виявили 24 безгосподарних браконьєрських сітей загальною довжиною 2834,5 метри та 2 безгосподарських екрани (6,5 метрів).

Вже в квітні цього року рибінспекторами було "виловлено" з річок та водойм 5 сітей загальною довжиною 270 метрів та 2 екрани (5 метрів), в тому числі 3 сітки (150 метрів) і 2 екрани - з Бурштинського водосховища.

Як стверджує пан Викалюк, усі виявлені в процесі службової діяльності заборонені сітні знаряддя лову підлягають знищенню в установленому законом порядку. Вилучену ж з таких знарядь рибу співробітники Івано-Франківської рибоохорони практикують передавати до соціальних закладів області - тим, хто сьогодні найбільше потребує допомоги.

Автор: Сергій БІЛИЙ