друкувати


Івано-Франківська область втілює в життя митний перехід кордону з Румунією

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-05-07 02:00:48

Проект дороги на Румунію з будуванням митного переходу від території Верховинського району починає втілюватися в життя, і, як зазначають у Верховинській райдержадміністрації, це дасть поштовх економічному розвитку гірського краю.

Роботи виконуються в рамках проекту "Місцевий розвиток та передумови відкриття пункту пропуску і будівництва автодороги через українсько-румунський кордон в межах населених пунктів с. Явірник Зеленської сільської ради та Поеніле-де-суб-Мунте повіту Марамуреш (Румунія)", що зареєстрований у Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України.

Основні етапи роботи інститут виконуватиме спільно із Львівською фірмою ТзОВ НВП "Тріада", спеціалісти вже здійснюють інженерно-вишукувальні роботи для виготовлення проектно-кошторисної документації на реконструкцію автомобільної дороги с. Ільці - с. Явірник - державний кордон з Румунією, довжина котрої складає приблизно 40 км. Вже у найближчі роки розпочнеться будівництво пункту пішого перетину на кордоні між Україною та Румунією на території району.

Джерело: ОДТРК "Карпати"