друкувати


Затверджено форму повідомлення про можливе зупинення (скорочення) виробництва

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-18 03:15:56

Документом визначено, що це повідомлення подають підприємства незалежно від форми власності та підпорядкування, діяльність яких пов'язана з виробництвом продукції, територіальному органу Державної служби зайнятості в районі, місті, районі в місті тієї адміністративно-територіальної одиниці, на території якої вони зареєстровані як платники ЄСВ. Подати його потрібно не пізніше дати початку зупинення (скорочення) виробництва.

Таке повідомлення затверджено згідно зі ст. 47 Закону України "Про зайнятість населення" від 05.07.2012 р. № 5067-VI, відповідно до якої також визначено, що допомога по частковому безробіттю надається застрахованим особам у разі втрати ними частини заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції без припинення трудових відносин.

Наказ Мінсоцполітики "Про затвердження форми повідомлення про можливе зупинення (скорочення) виробництва" від 19.03.2013 р. № 136.

Набирає чинності з дня офіційного опублікування.

Станом на 17.04.2013 р. не опублікований

За матеріалами сайтів газети "Про приватних підприємців та єдиний податок" (http://spd-info.com.ua/news/view/1493) та бухгалтерського сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" (www.interbuh.com.ua)