друкувати


Апеляційний суд скасував заборону антиукраїнського "мовного" закону на Прикарпатті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-17 11:15:55

Рішення 17-ої сесії Івано-Франківської обласної ради 23.08.2012 № 606-17/2012 "Про дотримання вимог Конституції України щодо функціонування державної української мови в Івано-Франківській області", пунктом першим якого закон "Про засади державної мовної політики" оголошено таким, що не підлягає виконанню на території Івано-Франківської області", у суді оскаржив староста обласної російської общини Олександр Волков.

Громадянин Волков звернувся до Івано-Франківського міського суду з адміністративним позовом. У позові він просив суд визнати пункт 1 рішення облради від 23 серпня 2012 року незаконним та зобов’язати сесію обласної ради виключити його з рішення. Постановою суду 17 грудня 2012 року позов О.М.Волкова був повністю задоволений. Але депутати своїм рішенням від 28.12.2012 року зобов’язали голову облради В.М. Скрипничука подати апеляційну скаргу на постанову суду першої інстанції.

16 квітня 2013 року Львівській апеляційний адміністративний суд під головуванням судді Р.Й.Коваля скаргу облради залишив без задоволення, а постанову Івано-Франківського міського суду - без змін. Ухвала апеляційного суду набрала законної сили відразу після проголошення. Скандальний "мовний закон" Ківалова-Колесніченка, який суттєво обмежує використання української мови в Україні, суд легалізував і на Прикарпатті.

Джерело: Галицький Кореспондент