друкувати


На Коломийщині використання торгових місць на ринках - під контролем

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-17 04:15:51

Коломийські податківці приділяють велику увагу інвентаризації використання торговельних місць на ринках, адже там - стабільно зростаюча кількість суб’єктів господарювання.

Так, на території міста Коломия та Коломийського району розташовані 15 ринків. З інформації, наданої керівниками ринків, встановлено, що наявна кількість торговельних місць на ринках - 2868. З них фактично використовуються громадянами для реалізації сільгосппродукції - 432. Відповідно до укладених угод функціонує 1141 місце, з них з державною реєстрацією - 677; без державної реєстрації - 30.

Робочою групою, створеною розпорядженням міського голови та голови Коломийської РДА, за участі податківців, фахівців управління МВС, управління праці та соціального захисту населення, Пенсійного фонду, управлінь економіки протягом лютого - березня 2013 року проведено обстеження ринків. У результаті роботи складено 6 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, відібрано 83 пояснення фізичних осіб - підприємців про застосування спрощеної системи оподаткування з 01.04.2013р. та реєстрації як суб’єктів господарської діяльності.

Завдяки скоординованим зусиллям вдалося досягнути позитивних зрушень у системі ринкової торгівлі: протягом березня цього року 167 фізичних осіб - підприємців, які перебували на загальній системі оподаткування з відсутністю діяльності, обрали спрощену систему оподаткування (вид діяльності: роздрібна торгівля з лотків на ринках).

Крім цього, 54 громадян залучено до державної реєстрації з даним видом діяльності.

Фінансові результати теж оптимістичні: додаткові надходження до місцевих бюджетів до кінця поточного року по єдиному податку складуть майже 230,0 тис грн , по єдиному соціальному внеску - майже 800,0 тис грн.

Джерело: Сектор взаємодії із ЗМІ та громадськістю Коломийської ОДПІ