друкувати


"Тирлич" розгромив "Рівне", "Львів" поступився БК "Чернівці"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-14 12:00:32

В Коломиї розпочалися півфінальні ігри І ліги Чемпіонату України з баскетболу.

БК "Чернівці" з мінімальним відривом здолали БК "Львів" з рахунком 56:53. Напружена боротьба очко в очко точилася протягом усієї гри, за 20 секунд до завершення на табло світився рахунок 53:52 на користь БК "Чернівці". Далі цілий ряд штрафних. Чернівецький гравець виконав свої кидки відмінно, рахунок 55:53 за 17 секунд до завершення гри. Знову штрафні і рахунок 56:52 на користь чернівецької команди за 3 секунди до завершення... БК "Львів" кидає штрафні на останніх секундах, і, як результат 56:53. Львівська команда перед чернівецькими баскетболістами була безсила…

В другій грі першого ігрового дня зустрілися місцева команда "Тирлич" та БК "Рівне". З перших же хвилин коломияни повели в рахунку та не дали суперникам жодної можливості себе наздогнати. Перша половина гри БК "Тирлич" - БК "Рівне" завершилася з рахунком 57:24 на користь коломиян. Проявили себе всі гравці команди, до того ж за словами граючого тренера клубу Андрія Романиці, основне завдання - показати командну гру, баскетболісти виконали на відмінно.

Фінальний рахунок гри 100:53.

Півфінальні ігри І ліги Чемпіонату України з баскетболу Коломия приймає вже вдруге, а це не лиш престиж міста, а й свого роду розвиток малого та середнього бізнесу, адже три команди, які приїхали на змагання, в кожній по 20 чоловік два дні живуть в готелях, залишають кошти в закладах харчування, окрім того оглядають місто. Саме це підтримка малого і середнього бізнесу, про що говорять у владних кабінетах. Може не тільки в розвитку великих промислових підприємств щастя, а й в розвитку спортивного туризму? Тренери та голови різноманітних спортивних федерацій полюбляють Коломию за чисте повітря та комфортабельні умови, але нарікають на обмеження спортивної бази - лише фізкультурно-спортивного комплексу "Локомотив" та ФОСК "Прикарпаття" недостатньо для того, аби проводити в Коломиї навчально-тренувальні збори… А про побудову спортивних споруд у місті в ратуші лише говорять, і то, без ентузіазму…

Баскетбольний клуб "Тирлич" за свою невелику спортивну історію, за словами голови Асоціації баскетболу Західного регіону України Олександра Пазичука, дуже швидко набрав обертів та грає на високому рівні: "В першій лізі вони зарекомендували себе як одна з найсильніших команд вже в минулому сезоні, у сезоні 2012-2013 підтвердили свій клас - без жодної поразки відігравши весь чемпіонат, тож сподіваюсь, що вже наступного сезону "Тирлич" перейде у вищу лігу та гідно представить там Прикарпаття".

Президент БК "Тирлич" Роман Бортейчук, такої можливості не відкидає ,але вкотре наголошує, що для вищої ліги у Коломиї не має відповідного спортивного залу, а існуючий не відповідає вимогам ліги. "Команда дійсно готова перейти у вищий дивізіон, але на разі не бачу ні бажання місцевої влади допомогти нашим хлопцям, ні можливого приміщення для тренувань та проведення ігор в нашому місці. Тож на разі є мета виграти чемпіонат І ліги, а наступний сезон покаже", - говорить Р. Бортейчук.

Його слова підтверджує і голова Коломийської федерації з баскетболу Мирослав Ласійчук. "У Коломиї нарешті з’явився великий баскетбол. Завдяки Романові Бортейчуку ми маємо потужну команду, яка прославляє наше спортивне місто. Звичайно у Коломиї не має відповідних умов для великого баскетболу, але в планах влади є будівництво великого спортивного комплексу", - наголосив М. Ласійчук.

Завтра в фізкультурно-спортивному комплексі "Прикарпаття" відбудуться ігри між БК "Чернівці-Буковина" - "БК-93 ОСДЮШОР" з Рівного (о 10.00) та БК "Львів" - БК "ТИРЛИЧ"  (о 12.00)