друкувати


"Фонд пам'яті Андрія Федчука" сприяє розвитку спорту

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-11 11:15:18

Дошкільний навчальний заклад №21 "Пролісок" є одним з найбільших у Коломиї і функціонує вже 25 років. Торік тут вдалося відкрити додаткову восьму групу. Нині садочок відвідують 195 малят, є ще й чи­маленька черга. Саме для малечі "Проліску" нещодавно сут­тєво поліпшили умови для проведення занять з фізичної куль­тури. Допомогу закладу надала громадська організація "Фонд пам’яті Андрія Федчука".

"Ця допомога нам значно по­кращила умови. Тепер у спортивній залі тепло, затишно і гар­но, а головне - зручно діткам. На підлозі - майже 50 метрів нового килимового покриття, повністю оновлено спортивний інвентар: м’ячі, мати, сітка для волейболу… Тепер тут приємно і з користю для здоров’я прово­дять заняття. Знаєте, співпра­ця з цими небайдужими людь­ми розпочалася ще тоді, ко­ли Андрій Федчук був живий. Вони завжди нам допомагали, чим могли, а також багатьом ін­шим садочкам та школам міста. Це просто люди, які живуть се­ред людей, і коли вони можуть допомогти, то неодмінно допо­магають. От і торік, коли від­крили нову групу, вони нам ту­ди закупили 25 подушок, ма­траців, дитячих стільців та ще чимало необхідних дітям речей. Я рада, що знаю таких людей і маю змогу з ними співпрацювати", - зазначила завідувачка ДНЗ №21 "Пролісок" Оксана Боднарчук.

Також на території садочка є спортивний майданчик, який вдалося відкрити за допомо­гою ГО "Фонд пам’яті Андрія Федчука". Відремонтовано і павільйон на ігровому майданчику. Його перекриття замінили на нове, а стіни поштукатурили. Тепер ніщо не заважає займати­ся фізичною культурою, тож як­що погода дозволяє, то тради­ційні змагання з волейболу чи баскетболу можна влаштовува­ти просто неба.

Щиро вдячна засновникам громадської організації "Фонд пам’яті Андрія Федчука" ін­структор з фізичної культури Зоя Блясецька: "Люди ставлять­ся до таких проблем з розумін­ням і допомагають нам їх вирі­шувати. Ми стараємося роби­ти все для того, щоб прищепи­ти діткам любов до спорту, за­вжди проводимо змагання між групами. Дошкільнятам цікаво грати у командні ігри: волей­бол, баскетбол, а тепер в онов­леному спортзалі буде ще ціка­віше і приємніше проводити та­кі заходи і щоденні заняття".

Члени правління органі­зації Сергій Федчук, Іван Данилишин і Тарас Гнатишин планують і надалі допомагати дошкільним навчальним закла­дам і школам спортивного на­прямку та спортсменам, адже саме ця діяльність сприяє роз­виткові спортивної галузі на­шого міста.

"У дошкільному навчально­му закладі №21 "Пролісок" за­няттю спорту приділяється чи­мала увага. А нашим статутом передбачено допомагати таким закладам, а також людям, які займаються і люблять спорт та здоровий спосіб життя, тому ми активно долучаємося і допома­гаємо, чим можемо. Дасть Бог, всі друзі, які долучаються до ді­яльності фонду, будуть надалі розвивати спорт у нашому міс­ті", - зазначив Сергій Федчук.

"Діти - це майбутнє на­шої країни, і хто як не ми по­винні дбати про них, про їхнє здоров’я. Якщо ми можемо до­помогти малечі нашого міста, то ми це робимо, вони мають рости майбутніми чемпіонами і любити спорт", - наголосив Іван Данилишин.

"Якщо ми бачимо, що потріб­на наша допомога, то завжди раді її надати. Саме з дитячого віку треба дбати про наше підростаюче покоління. У той час, коли комп’ютери та шкідли­ві звички стали сильною загро­зою для здоров’я наших дітей, ми маємо ще активніше працю­вати у галузі розвитку спорту", - додав Тарас Гнатишин.

ГО "Фонд пам’яті Андрія Федчука" продовжує робити добрі справи і має багато пла­нів та проектів щодо спортив­ного життя Коломиї.

Автор: Олександра ЩЕРБАКОВА, тижневик "Коломийські ВІСТИ"