друкувати


Прощавай, подорожній листе службового автомобіля! Наразі розробіть свій!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-10 06:00:35

Державна служба статистики вирішила скасувати типову форму первинного обліку роботи службового легкового автомобіля (типова форма № 3) та Інструкцію про порядок її застосування.

Зроблено це з метою приведення нормативно-правових актів Державної служби статистики України у відповідність із чинним законодавством. Згадали й про Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення надмірного державного регулювання у сфері автомобільних перевезень" від 05.07.2011 р. № 3565-VI, яким вилучили право вимагати подорожній лист у водіїв для перевірки представниками органів внутрішніх справ.

Тож він став начебто не обов’язковим і не потрібним для водіїв документом. Проте бухгалтери ним усе ж користувалися для списання витраченого палива, і для підтвердження зв’язку такого витрачання з госпвитратами, як того вимагає ПКУ.

Наразі, коли цей документ опублікують, можна розробити свою, спрощену (або ускладнену) форму первинного документа для таких цілей. Та не забувайте про обов’язкові реквізити зі ст. 9 Закон України "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні" від 16.07.1999 р. № 996-XIV.

Наказ Державної служби статистики України від 19.03.2013 р. № 95.

Наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Станом на 09.04.2013 р. не опублікований

За матеріалами сайтів газети "Про приватних підприємців та єдиний податок" (http://spd-info.com.ua/news/view/1368 ) та бухгалтерського сервісу "Інтерактивна бухгалтерія" (www.interbuh.com.ua)