друкувати


Під дією оковитої, намагались прорватись на Україну захопивши чужий паспорт

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-10 05:00:12

Транспортний засіб з двома громадянами Молдови, які в стані алкогольного сп’яніння намагалися прорватися на Україну, затримано прикордонниками в пункті пропуску "Росошани" відділу прикордонної служби "Кельменці" Чернівецького загону.

Учора, підвечір намагаючись перетнути молдовсько-український кордон до пункту пропуску "Росошани" прибув мікроавтобус марки "Фольксваген" молдовської реєстрації.

Водій та його спільник отримавши контрольний талон, і обравши смугу спрощеного руху, не скидаючи обертів, та надавивши на педаль газу спрямували авто на виїзд з України.

Помітивши неадекватну поведінку водія, прикордонники одразу блокували пункт пропуску за командою "Бар’єр". Намагаючись здійснити маневр в зворотному напрямку чоловіки були затримані групою реагування в пункті пропуску.

Як пізніше з’ясувалось, правопорушниками виявились 26 та 29 - річні громадяни Молдови, свою поведінку чоловіки пояснити не змогли, поряд з цим, під час перевірки паспортних документів виявилось, що один із чоловіків пред'явив охоронцям кордону паспорт дружини, який буцімто взяв помилково.

Стосовно даних осіб, розпочато адміністративне провадження, відносно ст. 204-1 КУпАП "Спроба незаконного перетину державного кордону", ст. 202 КУпАП "Порушення режиму в пункті пропуску" та ст.185-10 ч.1 КУпАП "Вчинення злісної непокори та невиконання законного розпорядження військовослужбовця ДПСУ під час виконання службових обов'язків".

Наразі дані чоловіки передані представникам УМВС у Чернівецькій області, подальшу їхню долю вирішуватиме суд.

Автор: Помічник начальника загону - начальник прес-служби капітан Сергій Бровко
Джерело: Державна прикордонна служба України