друкувати


300 нових робочих місць для прикарпатців

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-10 12:10:16

Таку можливість незабаром подарує області ПАТ "Івано-Франківськцемент". Вчора, 9 квітня, голова правління ПАТ Богдан Заяць підписав угоду із генеральним менеджером данської фірми FLSmidth Рікардом Еймертом про будівництво нового заводу за найсучаснішими технологіями. До слова, на обладнанні цієї інжинірингової компанії працює більше половини цементних заводів світу. В основі розробок - екологічно безпечне та енергозберігаюче виробництво.

ПАТ "Івано-Франківськцемент" уже впровадив подібний проект за участі FLSmidth у 2008 році. Тоді його визнали, як зазначив керуючий Івано-Франківською обласною філією "УкрЕксімБанку" Юрій Друк, одним з кращих проектів в Україні з енергоефективності.

За словами голови наглядової ради ПАТ "Івано-Франківськцемент" Миколи Круця, запустити нове виробництво планують максимум за 16 місяців. Отож, незабаром прикарпатці отримають можливість влаштуватись на роботу на сучасний завод з виробництва цементу "сухим" способом. За проектом передбачено створення 300 робочих місць. А під час самого будівництва заводу буде працювати близько 150 бригад - до 1500 осіб зможуть отримати роботу на цьому етапі.

Як зазначив на презентації проекту Микола Круць: "Сьогодні, коли Україна, як і увесь світ, намагається протистояти економічній кризі, наявність в нашій державі таких проектів розвитку зміцнює віру громадян в те, що ситуація не є безнадійною, що ми можемо самостійно господарювати та реалізовувати проекти європейської якості".

Автор: Сергій БІЛИЙ