друкувати


Проект Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні діятиме і у Коломийському районі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-10 01:15:07

Підписано Меморандум про наміри між Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Івано-Франківською облдержадміністрацією на підтримку проекту "Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я та здоров’я матері та дитини". Цей документ підписали голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк та голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо.

Окрім Івано-Франківщини, означений проект буде реалізовуватися на Житомирщині, Рівненщині та у Криму. Він передбачає проведення просвітницької роботи з населенням у плані демонстрації важливості уваги до власного здоров’я. Про це, як пояснив у коментарі журналістам директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні, спільно з яким здійснюватиметься проект, розповідатимуть медики, соціальні працівники, представники ЗМІ у певних освітніх програмах.

"Ви вже напрацювали гарні засади у секторі охорони здоров’я, - зазначила при підписанні Юкіе Мокуо. - Ми зараз схиляємося до думки, що нам потрібно більше працювати безпосередньо з людьми для того, щоб вони на практиці все це відпрацьовували і втілювали у життя. Розуміємо, що беремо на себе нелегке завдання, адже воно стосується змін у поведінці людей".

Проект "Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я та здоров’я матері та дитини" - це успішне продовження співпраці Івано-Франківщини з Представництвом ЮНІСЕФ та Швейцарським бюро співробітництва в Україні, розпочатої у 1997 році. З того часу на Прикарпатті зменшилася кількість жінок, які народжують у підлітковому віці та мають небажану вагітність, зросло споживання йодованої солі, стало популярним грудне вигодовування. В межах співробітництва і реалізації міжнародних програм в області почали діяти центри свідомого батьківства та раннього розвитку дитини, сімейні центри. Було створено можливості для проведення відеоконференцій та відеоконсультацій хворих. А головне - майже удвічі зменшено рівень смертності дітей та породіль.

"Проект, який ми будемо реалізовувати, для нас просто безцінний, - наголосив Михайло Вишиванюк. - Адже людське життя не має ціни. Проект буде охоплювати вирішення різних питань, спрямованих на збереження здоров’я нашої української нації".

У процесі підписання документу про втілення на Прикарпатті проекту "Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я та здоров’я матері та дитини" голова Представництва ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо позитивно оцінила нові соціальні ініціативи Президента України Віктора Януковича. "Це зміцнює соціальні засади та забезпечення населення, - переконана Юкіе Мокуо. - Особливо це стосується матерів. Ми теж хочемо вирішувати питання забезпечення матерів, вразливих з соціальної точки зору. Саме вони стикаються з найбільшими труднощами, що стосуються доступу до соціальних послуг".

Як зазначалося, проект "Комунікації у сфері репродуктивного здоров’я та здоров’я матері та дитини" реалізовуватиметься у Богородчанському, Коломийському, Косівскому і Снятинському районах. Голови цих райдержадміністрацій - Богдан Нагорняк, Михайло Негрич, Ярослав Шинкарук і Андрій Рябошапка були присутні під час підписання Меморандуму про наміри між Представництвом Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Івано-Франківською облдержадміністрацією.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА