друкувати


Янукович помилував Луценка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-08 10:00:49

Президент України Віктор Янукович підписав Указ про помилування шести засуджених, у тому числі колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та колишнього міністра охорони навколишнього природного середовища України Георгія Філіпчука.

Відповідні пропозиції Главі держави внесла Комісія при Президентові України у питаннях помилування, пише прес-служба Президента.

Нагадаємо, що з проханням про помилування Юрія Луценка до Президента України звернулася Уповноважений Верховної Ради з прав людини Валерія Лутковська.

Також щодо помилування колишнього Міністра внутрішніх справ до Глави держави звернулася Наглядова місія Європейського парламенту у складі Пета Кокса та Александра Кваснєвського.

Це звернення Наглядової місії Європейського парламенту до Президента підтримала дружина Юрія Луценка - Ірина Луценко. "Щиро вдячна президенту Коксу та президенту Кваснєвському, та підтримую їх у гуманітарній місії відносно мого чоловіка", - зазначила вона.

До Президента України також надійшло звернення Георгія Філіпчука з проханням про його помилування.

Нагадаємо, як повідомило джерело одному з видань, комісія при Президентові з питань помилування запропонувала Віктору Януковичу помилувати екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка та екс-міністра охорони навколишнього природного середовища Георгія Філіпчука.

Джерело: ЗІК