друкувати


Народні депутати О. Бригинець та О. Доній пропонують відзначити 100-річчя з дня створення легіону УСС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-04-02 01:00:36

Народний депутат від Всеукраїнського об’єднання "Батьківщина" Олександр Бригинець та позафракційник Олесь Доній пропонують на державному рівні відзначити 100-річчя з дня створення легіону Українських січових стрільців, яке припадає на серпень 2014 року.

Відповідний проект постанови депутати подали на розгляд парламенту.

Українські січові стрільці - військове формування, спочатку - легіон (бригада) - у складі армії Австро-Угорської імперії, утворене за національною ознакою під час Першої світової війни. Пізніше стрільці увійшли до складу Галицької армії Західноукраїнської народної республіки, а також склали найбільш боєздатні частини армії Української Народної Республіки.

Тому відзначення сторічного ювілею, вважає Олександр Бригинець, може стати важливим не лише для громадських організацій, патріотичних партій, а й для української армії. Народні обранці сподіваються, що, крім офіційної частини святкування, яке повинне пройти на належному рівні, до відзначення цієї дати приєднаються й окремі населені пукти, пов’язані з історією січових стрільців. Там можна провести реконструкції боїв, що могло б стати не лише доброю традицією, а й привабливою туристичною подією.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК "КАРПАТИ"