друкувати


Автодозвоном - по незаконній рекламі: боротьба триває, та потрібні гроші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-29 04:15:26

6 900 гривень необхідно Івано-Франківській муніципальній інспекції з благоустрою для того,щоб забезпечити ефективну боротьбу з незаконно розміщеними рекламними оголошеннями шляхом блокування написаних на них телефонних номерів.

Як повідомив на нещодавній оперативній нараді Івано-Франківський міський голова Віктор Анушкевичус, гроші потрібні для придбання спеціальної плати, яка забезпечить можливість автодозвону на вказані в оголошеннях номери мобільних телефонів - такий собі телефонний спам.

Як стверджує начальник муніципальної інспекції Степан Кукула подібний автодозвон уже практикується на номери стаціонарних телефонів, для чого не потрібно спеціальних плат, проте не те, щоб забезпечити проведення такої процедури з мобільними номерами, у очолюваної паном Кукулою організації коштів наразі немає. "Може літом - так, а зараз ні, бо ніхто не копає", - зазначив чиновник, маючи на увазі, що в зимовий період про видачу ордерів на проведення розкопок, за видачу яких інспекція могла б отримати необхідні кошти, ніхто не просить.

Допомогти муніципальним інспекторам винайти необхідну суму мер попросив свого заступника - директора департаменту житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку Івано-Франківського міськвиконкому Миколу Саєвича: "Допоможіть… Я думаю, це не є великі гроші. Краще втратити і купити цю плату і зробити так, щоб вони (ті, хто клеїть оголошення - ред.) самі все чистили".

Автор: Сергій БІЛИЙ