друкувати


Міністерство освіти України скоротило фінансування шкільних олімпіад

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-28 01:00:39

Міністерство освіти і науки України скоротило фінансування шкільних олімпіад більш, ніж удвічі. Такий висновок спостерігачі громадської організації "Свідомо" зробили, проаналізувавши інформацію Порталу державних закупівель за 2012 і 2013 роки.

Так, в 2012 році на проведення фінального 4 етапу всеукраїнських олімпіад з усіх предметів було виділено 4,17 млн гривень.

"Ці гроші частинами були відправлені до державних університетів та інститутів з різних областей, які й повинні були приймати олімпіаду з тієї або іншої дисципліни. У 2013 році було виділено істотно менше грошей – 1 895 072 грн", – відзначають у виданні "Свідомо".

Наприклад: торік Київський університет ім. Грінченка (КУ) приймав фінал олімпіади з англійської мови. І отримав на це 214,596 тис грн. Цього року цей же університет прийматиме також фінальну олімпіаду, але вже з астрономії, і отримає на це 64,841 тис грн.

За повідомленням Інституту інноваційних технологій і змісту освіти, що відповідає за проведення олімпіад, в бюджетному запиті вони вказували більші суми, які повинні покрити проведення учнівських змагань повністю.

"Але потрібну кількість грошей просто не виділили", – відзначив працівник інституту.

Джерело: Освітній портал