друкувати


На Прикарпатті збудують біоелектростанцію

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-28 09:00:51

Влада Прикарпаття підтримує розвиток "зелених технологій і зеленої енергетики".

Про це сказав голова обласної держадміністрації Михайло Вишиванюк під час офіційної зустрічі з представниками інвестиційної компанії Danford(and)Co щодо розвитку стратегічного енергетичного проекту - інноваційної біоелектростанції "Агроенерготехнології".

Акціонерну угоду про такий проект на початку березня підписали російська компанія Danford(and)Co та фірма "Агроенерготехнології" з Івано-Франківська. Проект передбачає фінансування у розмірі 12 мільйонів євро.

За словами начальника управління з упровадження економічних реформ, євроінтеграції та інвестицій обласної держадміністрації Марії Ткачук, буде створено енергопарк з повним циклом виробництва екологічно чистої "зеленої" енергетики, що передбачає вирощування біомаси рослинного походження на площі до двох тисяч гектарів, створення потужностей для переробки сільськогосподарської продукції та виробництва альтернативних видів палива, виробництво електроенергії з цього виду палива потужністю 2,6 МВт.

Керуючий директор Danford(and)Co Володимир Куцев поінформував, що це перший потужний інфраструктурний проект в Україні, який вони готові фінансувати. Біоелектростанція будуватиметься в Тисменицькому районі.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК "КАРПАТИ"