друкувати


В квітні до Бердичева завітають два театри з Західної України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-27 10:15:51

Незважаючи на те, що на календарі вже кінець березня, теплом в нашому місті ще й не пахне, а снігові кучугури навівають і поглиблюють зимову нудьгу. А вже так хочеться тепла, сонця і радості, що традиційно приносить весна… Офіційно, потепління обіцяють в квітні, що принесе воно країні дізнаємось згодом, а от в Бердичів приїдуть аж два театри із Західної України. 

Як вплине приїзд театрів на погоду в нашому місті ще невідомо, але можна точно сказати, що бердичівлянам стане тепліше і сонячніше на душі і погодні негаразди за вікном, сприйматимуться вже не так депресивно. Адже в Бердичеві люблять театри, кожна трупа, що приїздить в місто завжди збирає повні зали спраглих до мистецтва людей. А другий місяць весни принесе в наше місто гастролі двох театрів. 

Першим, 4 квітня, Бердичів відвідає Коломийський академічний обласний український  драматичний імені І. Озаркевича з двома виставами. Маленькі бердичівляни під час вистави "Вінні Пух та його друзі" зустрінуться з відомими і нестаріючими героями казок А.Мілна. Початок о 12.00.

А дорослі зможуть досхочу посміятись на виставі «Як наші діди парубкували», що розпочнеться о 18.00. В комедійній постановці за одноіменною п’єсою Володимира Канівця, сюжет обертається довкола пригод двох закоханих, яким батьки не дозволяють одружитися. 

Головний герой, Тиміш, любить Оленку і мріє на ній оженитися… А батьки Оленки – проти… І що тепер робити веселому та винахідливому парубку? Змиритися, чи поборотися за своє щастя? Бідні Оленчині батьки: вони навіть уявити не можуть, які неймовірні пригоди їх чекають…

17 квітня на гастролі в міський Палац культури приїде Львівський обласний академічний музично - драматичний театр імені Юрія Дрогобича у місті Дрогобичі Львівської області. В його репертуарі твори української та світової драматургічної класики, обробки фольклору , сучасні п'єси. А в наше місто гості привезуть дві вистави: казку "Котигорошко" для дітей і п’єсу І. Карпенка-Карого "Сто тисяч" для дорослих. Головний герой цієї п'єси та події що в ній розгортаються змусять глядачів не лише сміятися, але й задуматись, адже такі персонажі живуть і в наш час, можливо і в Бердичеві.

Вартість квитків та точний час вистав можна уточнити у Міському палаці культури імені Олексія Шабельника.



Джерело: РІО Бердичів