друкувати


Другий номер альманаху фантастики "Мантикора" презентовано в Івано-Франківську

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-27 11:00:05

Друге число альманаху фантастики "Мантикора" презентували його автори минулими вихідними - в ході проведення в Івано-Франківську Другого міжнародного фестивалю метареалістичної літератури "Карпатська Мантикора - 2013 Час діяти".

Альманах вийшов досить об’ємним - 250-сторінковим виданням під редакцією письменників Володимира Єшкілєва, Наталії Щерби та Марії Микицей.

Збірка увібрала в себе три розділи. До одного з них - розділу "Майстер-клас" включено твори та уривки з творів визнаних в Україні майстрів метареалістичної літератури: Наталія Щерба (уривок з роману "Часодеи. Часовое имя"), Марії Микицей (повість "Край світу"), Володимира Єшкілєва (уривок з роману "Гніздо" - першого із циклу "Фаренго"), Сергія Грабара (оповідання "Щур"), Володимира Аренєва ("Чекаючи на К") та Ольги Деркачової ("Стати піною морською").

Окремий великий розділ присвячено творам - учасникам конкурсу метареалістичної літератури для дітей та підлітків "Золота Мантикора". До нього увійшло 18 творів - найкращих з поданих на конкурс, в тому числі і твори лауреата премії "Велика Залізна Мантикора" письменниці із російського Санкт-Петербургу Тетяни Томах.

Крім, власне, фантастичних творів, альманах під рубрикою "Гість Мантикора" містить записане шеф-редактором збірки Володимиром Єшкілєвим інтерв’ю з відомим харківським письменником-фантастом Олегом Силіним.

Головна відмінність другого номеру "Мантикори" від першого числа альманаху - його двомовність. Зі слів редакторів, такий до такого кроку вони вдалися свідомо, оскільки перший номер збірки показав: при перекладі російськомовних творів українською часто-густо чимало доля змісту просто втрачається.

Автор: Сергій БІЛИЙ