друкувати


Рибалки-браконьєри позбулися човна, сітей та улову

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-26 05:00:20

Інспектори Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Івано-Франківській області (Івано-Франківськрибоохорони) упіймали на гарячому двох мешканців Галицького району, які рибалили на Бурштинському водосховищі, використовуючи при цьому заборонені знаряддя рибної ловлі.

Як повідомили "Коломия ВЕБ Порталу" у прес-службі Івано-Франківськрибоохорони, чоловіки - 35-річний мешканець села Дем’янів, Галицького району, та його 34-річний товариш з міста Галича - рибалили з човна в районі скидного каналу Бурштинської ТЕС. Для вилову риби вони використовували сіті, що є заборонено Законом.

На момент зустрічі з рибінспекторами браконьєри вже встигли упіймати близько 7,5 кілограмів риби.

Наразі обох браконьєрів притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 4 ст. 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Крім штрафу, який на чоловіків ще має накласти Галицький райсуд, куди було направлено складені стосовно чоловіків адмінпротоколи, горе-рибалкам також доведеться сплатити понад 400 гривень відшкодування збитків, завданих природі. Крім того, човен, знаряддя лову та улов у них було вилучено інспекторами рибоохорони.

Автор: Сергій БІЛИЙ