друкувати


Прикарпаття відвідає урядова комісія на чолі з віце-прем’єром

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2013-03-20 03:00:10

Спеціально створена урядова комісія з недопущення виникнення повеней і паводків під керівництвом Віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула найближчим часом відвідає Прикарпаття.

Відповідну інформацію озвучив вчора, в ході засідання колегії ОДА голова Івано-Франківської облдержадміністрації Михайло Вишиванюк. Коли саме очікувати візиту в область високих урядових - губернатор не знає: зазначив лише, що це може статись з дня на день, а відтак закликав керівників районів та сільських голів "підтягнути хвости" з виконання робіт берегоукріплення та відновлення інфраструктури, зруйнованої або пошкодженої минулими повенями. Більшість з них, як зазначив голова ОДА, тягнуться ще з 2008 року.

Власне, оцінка: що ще необхідно зробити в напрямку ліквідації наслідків катастрофічної повені 2008 року є однією з головних цілей візиту комісії. "Вияснити, що не було зроблено в 2008 році, - конкретизував Михайло Васильович, - вияснити, яка сума боргів, - і не просто вияснити, а розрахуватися; вияснити, який стан підпірних стінок, мостів".

Очільник Прикарпаття наголосив, що для об’єктивного вивчення цих моментів урядовці можуть в будь-який момент і без попередження нагрянути в будь-яке село.

Автор: Сергій БІЛИЙ